Eerstelijn Expertiseteam Neurorevalidatie Waterland

Mijn mogelijkheden goed benutten.

Meer grip op mijn dagelijks leven.

 

“Voor mij persoonlijk bleek EENWaterland een

schot in de roos. De eerste indruk was al goed…”

Het team

Saskia Withaar is als logopedist in 1994 afgestudeerd in Amsterdam.

Zij is vanaf 1995 werkzaam bij logopediepraktijk Wherestate en is sinds 2008 praktijkhouder. Saskia behandelt volgens de laatste inzichten. Zij is een enthousiaste logopedist die graag samenwerkt met andere disciplines. Bij patiënten met NAH is het communiceren vaak bemoeilijkt. Saskia geeft mantelzorgers en haar collega's adviezen om de communicatie met de patiënt zo goed mogelijk te laten verlopen. Daar heeft iedereen baat bij.

 

Yaelle Fransen is in 2014 als logopedist afgestudeerd in Utrecht. Sinds deze tijd is zij werkzaam met patiënten met NAH. Yaelle is vanaf 2015 werkzaam bij De Zorgcirkel. In februari 2016 heeft zij de cursus Dysfagie (slikstoornissen) afgerond. Sinds juli 2016 is zij aangesloten bij ParkinsonNet. Yaelle begeleidt patiënten met NAH bij zowel slikproblemen als bij problemen in de communicatie. Zij werkt graag samen met andere disciplines maar ook met mantelzorgers en andere betrokkenen om het eten/drinken en/of de communicatie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Jetty van Lieshout is in 2001 afgestudeerd als ergotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Zij heeft zich vervolgens gespecialiseerd in Neurorevalidatie en Cognitieve Revalidatie Therapie (2012). Jetty houdt ervan om grondig uit te zoeken waar mensen met NAH precies tegen aan lopen en waarom bepaalde activiteiten niet meer gaan of niet lukken. Zij behandelt en adviseert mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun familieleden en mantelzorgers aan huis. Ook werkt zij in de kliniek op de neurorevalidatie van de Zorgcirkel.

 

Mariolein Boerrigter is als ergotherapeut in 1987 afgestudeerd in Amsterdam. Zij heeft tot 2012 in revalidatiecentrum Heliomare  gewerkt en  heeft zich middels diverse cursussen en opleidingen op het gebied van NAH gespecialiseerd. Sinds 2008 is Mariolein gecertificeerd cognitief revalidatietherapeut. Ze heeft als freelance docent lesgegeven op het gebied van neurorevalidatie en cognitie. In 2009 is zij gestart met een 1e lijns ergotherapiepraktijk voor cliënten met NAH. Zij ziet hen in hun eigen thuissituatie en betrekt de personen in de directe omgeving en behandelaars daarbij om een optimale behandeling mogelijk te maken.

 

Lydia Wagenborg is in 1978 afgestudeerd als fysiotherapeut. Ze heeft gewerkt in medisch centrum Alkmaar (ziekenhuis), revalidatiecentrum Kastanjehof (nu Viareva), verpleeghuis Novawhere en Molentocht (Purmerend) en in eerste lijn fysiotherapiepraktijken. Op al deze werkplekken was ze het grootste deel van haar tijd bezig met het behandelen van volwassenen met NAH. Lydia is gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met NAH en geeft in binnen en buitenland cursussen aan collega’s fysiotherapeuten en ergotherapeuten op het gebied van behandeling van volwassenen na een beroerte. Het grootste deel van haar behandelingen vinden in de leefomgeving van de patiënt plaats.

 

Marjan Doves is in 1982 afgestudeerd als fysiotherapeut in Amsterdam. In 2009 heeft zij de 3-jarige masteropleiding voor geriatriefysiotherapeut afgerond. Zij heeft vele jaren gewerkt op meerdere locaties van De Zorgcirkel. In 2015 is zij gestart met het werken in de eerste lijn vanuit paramedischcentrum Landauer. Van hieruit is in april 2016 het expertisecentrum ouderenzorg gestart. Haar specialisme richt zich op ouderen met complexe gezondheidsproblemen, waaronder NAH. Naast haar werk in de praktijk is Marjan docent aan de masteropleiding geriatriefysiotherapie in Utrecht. De combinatie van praktijk en onderwijs staat garant voor behandeling volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Multidisciplinair samenwerken is een voorwaarde voor behandeling op maat.